Olen kirjoittanut blogissani paljon luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteista, mutta en ole koskaan tullut eritelleeksi kunnolla suosikkejani omaan postaukseen, paitsi meikkituotteiden osalta. Jokin aika sitten kuitenkin päätin aloittaa blogissani osion, jossa listaan eri kategorioiden suosikkituotteita, sillä suositkithan ovat suosikit ja kukapa ei haluaisi kuulla parhaista. Tänään aloitan paljastamalla viisi kasvovoidetta, jotka ovat mielestäni luonnonkosmetiikan parhaat. Olen oikeastaan yllättynyt, että näinkin monta huippua löytyy, sillä vaatimus numero yksi on itselläni ollut se, että voide toimii erinomaisesti meikin alla. Näistä löytää sopivan niin kuivaihoinen kuin normaali- ja sekaihoinenkin.

Dr. Hauschka Kosteusvoide 30ml

Saksalaisesta Hauschkasta on hyvä aloittaa, sillä se oli aikoinaan ensimmäinen luonnonkosmetiikan voide, joka sai minut ihastumaan, kun meikinalusvoiteista puhutaan. Blogissani se teki ensiesiintymisensä jo parisen vuotta sitten. Kuulautta ja elinvoimaa antava voide sisältää muun muassa masmaloa, taikapähkinää ja porkkanaa. Se sopii täydellisesti meikin alle, sillä se on koostumukseltaan kevyen emulsiomaista, vaikkakin silti tarpeeksi kosteuttavaa. Paras ominaisuus voiteessa on sen välitön ihoa kuulauttava vaikutus, mikä on saanut minut rakastumaan voiteeseen ja ostamaan voidetta lisää yhä uudelleen ja uudelleen. Voidetta suositellaan etenkin kuivalle iholle, mutta normaali-sekaihoni nauttii tästä aina etenkin talvella. Elinvoimaa kaipaavan ihon pelastusvoide! 

Voiteen löytää esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta hintaan 21,95 euroa.


Farfalla Bliss Cream 50ml

Sveitsiläiseen Farfallaan tutustuin jo viime vuoden Luonnonkaunis-messuilla. Onnellisuushormonia sisältävä voide teki minut ja ihoni niin onnelliseksi, että ensimmäisellä testikerralla jäin siihen koukkuun yli kolmeksi kuukaudeksi, enkä muita voiteita vilkaissutkaan. Tällä hetkellä käytössäni on jo kolmas purkki ja rakkauteni ei ole edelleenkään hiipunut. Tämä kauneusvoide kuuluu myös heleyttävään kategoriaan, mutta erottuu sillä, että iholle ei jääkään kuulasta tai "kiiltävää" pintaa, sillä voide on iholla melkein matta. Heleys on siis hyvin luonnollista, mutta eron huomaa silti. Hohtavat mineraalihiukkaset peittävät pieniä epäpuhtauksia ja juonteita, kun runsaasti Omega-3-rasvahappoja sisältävä Orinoco-pähkinä ja brasialainen pippuripuu edistävät onnellisuushormoni dopamiinin erittymistä. Vaniljan, kookoksen ja bergamotin eteeriset öljyt ovat mukana luomassa onnellista vaikutusta. Mattapinnasta huolimatta voide on täyteläinen koostumukseltaan, mutta uppoaa ihoon heti. Tämä lumoaa ihon ja mielen! 

Voiteen hinta on 46,80 euroa. Farfallan jälleenmyyjät löydät täältä.


Davvi Natural Lift Restorative Facial Cream 30ml

Rakkaudesta Lapin raikkaaseen luontoon syntynyt kotimainen Davvi oli yksi viime vuonna tekemistäni parhaista löydöistä. Tykästyin tuotteiden ulkonäköön jo ensisilmäyksellä, mutta sisällön testaaminen pikkuisen jännitti, sillä en ollut vielä tuolloin törmännyt yhteenkään kotimaiseen luonnonkosmetiikan voiteeseen, jota olisin voinut kuvitella päiväkäyttöön meikin alle. Davvin testattuani olinkin onnen kukkuloilla! Kaikille ihotyypeille soveltuva voide lupaa iholle elinvoimaisuutta ja heleyttä muun muassa kosteuttavan vadelmanlehtiuutteen, uudistavan kauraöljyn ja elvyttävän tyrnisiemenöljyn voimin. Raaka-aineet on poimittu Suomen ja Lapin luonnosta. Vadelmaisen tuoksuinen korjaava voide hurmaa tuoksullaan ja silottaa juonteita välittömästi. Samalla se myös supistaa ihohuokosia ja jättää ihon mattapintaiseksi, vaikkakin kosteuttaa tuntuvasti. Luonnonkosmetiikan anti-age-voiteiden aatelistoa!  

Davvin voide on saatavilla apteekeista sekä Forest Of Laplandin verkkokaupasta hintaan 54,70 euroa.  



Iroisie Premier Soin Anti-age Tasapainottava päivävoide 40ml 

BB-voiteellaan hurmannut ranskalainen Iroisie on onnistunut voittamaan minut puolelleen muillakin tuotteillaan. BB-voide onkin ollut blogissa esillä jo kahteen kertaan, muun muassa Luonnonkosmetiikan eliittiä -postauksessa. Sarjan päivävoide on ollut nyt päivittäisessä käytössäni yli kuukauden ajan ja se onkin näistä uusin suosikkini. Kuten kaikki muutkin tästä viisikosta, myös tämä voide toimii loistavasti meikin alla! Se supistaa jo levitysvaiheessa mukavasti ihohuokosia ja on tämän porukan kevyin voide emulsiomaisella koostumuksellaan. Siksi tätä suositellaan normaalin ihotyypin lisäksi myös rasvoittuvalle ja sekaiholle, mutta lisäksi herkkäihoisille ja rosacea-iholle. Tasapainottava päivävoide parantaa ihon omaa suojamekanismia, sillä laventeli ehkäisee tulehduksia, eteläarnikki elvyttää pintaverenkiertoa ja merilevää suojaa, kosteuttaa ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista. Normaalisti en innostu laventelin tuoksuista tuotteista kovin helpolla, mutta tässä tuoksu ei töki, vaan on sopivan kevyt, aivan kuten koostumuskin. Huippulöytö mattapintaa hakevalle! 

Vegaaninen voide saatavilla esimerkiksi Jolien verkkokaupasta 37,90 eurolla. 


Mádara SOS Hydra Recharge Cream 50ml

Latvialainen Mádara toi jokin aika sitten markkinoille SOS-sarjan, jonka tehokosteutusvoide kohosi minulla jo alkumetreillä yhdeksi Mádaran parhaimmista tuotteista. Nimensä mukaisesti tehokosteutusvoide tarjoaa apuaan pintakuivalle, stressaantuneelle ja janoiselle iholle. Hyaluronihappo sitoo tehokkaasti kosteutta ja pellavansiemenuute suojaa kosteuden ennenaikaista haihtumista iholta. Pioni toimii ihoa rauhoittavana ja uudistavana. Ajattelin alkuun voiteen olevan iholleni liian tuhtia tavaraa meikin alle, mutta toisin kävi: voiteen tuoma luonnollinen kuulaus ja raikkaus saa meikkipohjan näyttämään todella kauniilta eikä normaali-sekaihoni kiiltele yhtään tavallista enempää päivän aikana - päinvastoin! Tuntuu kuin kiiltely pysyisi jopa enemmän kurissa, vaikka voide ei jätäkään mattapintaista lopputulosta iholle. Tämä oli se voide, joka pelasti ihoni stressikauden rapakunnosta, sillä tukkeutunut ihoni rauhoittui tämän kanssa jo parissa viikossa ja epäpuhtaudet alkoivat kaikota. Pahoistakaan paukamista kärsivää ihoa ei siis kannata "rankaista" liian kuivattavilla ja rajuilla tuotteilla, sillä lempeällä otteella iho paranee usein paljon nopeammin. Mádaran SOS-voidetta suositellaan kaikkien ihotyyppien kuivuuden hoitoon. Tämä on ehdottomasti stressaantuneen ja superkosteutusta kaipaavan unelmavoide! 

Voiteen löytää esimerkiksi Biodellyn verkkokaupasta 36,90 eurolla. 


Varmasti suurin osa teistä tietääkin, että tulevana viikonloppuna Helsingin Messukeskuksen valtaa Pohjosmaiden suurin kauneuden, hyvinvoinnin ja muodin tapahtuma, eli tietenkin I Love Me -messut! Näihin kaikkiin sarjoihin pääsee tutustumaan tarjousten siivittämänä myös messuilla, joten lopputärppinä vielä messuosastot:

  • Dr. Hauschka: 7g51 
  • Farfalla: 6g69 (myös TwistBe:n osastolta: 7h51)
  • Forest of Lapland eli Davvi: 6e69 (voide messutarjouksessa 45 euroa)
  • Iroisie, Jolien osasto: 6f109
  • Mádara: 7f49 

Onko teillä luonnonkosmetiikan suosikkivoidetta tai kokemuksia näistä? Kutsuuko viikonloppuna messuhumu?










*Iroisie itse ostettu, muut pr-näytteitä. Sis. mainoslinkkejä.

26 kommenttia:

  1. Hauschka on näistä mun suosikki, mutta tykkään myös Màdarasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin yllättynyt siitä, miten paljon tuohon Mádaraan tykästyin! En ole aiemmin mistään sarjan tuotteesta ollut näin innoissani. Purkista on enää 1/3 jäljellä ja oon satavarma, että ostan uuden purkillisen, kun nykyinen loppuu. Ihan huippu!

      Poista
  2. Kaikki ovat tuntemattomia, Davvia tekisi mieli kokeilla. Tosi kiva postaus ja kauniisti somistetut kuvat ovat ilo silmälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tosi kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta ja kuvista! Suosittelen testaamaan tuota Davvia, kun on vieläpä porukan ainoa kotimainen :) Sarjan silmänympärysvoidekin on hyvä, mutta tämä tykästytti vielä enemmän.

      Poista
  3. Davvi on tuttu ja pitääpäs käydä tsekkaamassa tuo Farfalla. Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sait uuttakin vinkkiä! Farfalla on kyllä näistä voiteista tosi omanlaisensa. Messuilla on muuten yleensä ollut tarjolla pienempääkin tuubia edulliseen messuhintaan :)

      Poista
  4. Davvi on mielenkiintoisen oloinen mutta aika vähälle huomiolle jäänyt sarja, kiva oli lukea kokemuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että postaus miellytti! :) Toivoisin itsekin, että Davvista vinkattaisiin enemmän. Varsinkin kun on kotimainen sarja ja oikeasti vielä laadukas sellainen. FLOW Kosmetiikan tuotteistakin tykkään, mutta en ole sarjalta löytänyt sopivaa voidetta meikin alle. Davvilta sellainen löytyi heti. Odotan innolla, että heidän tuotevalikoimansa jossain vaiheessa laajenisi puhdistustuotteisiin ja muuhun :)

      Poista
  5. Dr. Hausckan voidetta muistan etäisesti joskus kokeilleeni. Muut tunnen vain nimeltä. I Love Me -messuilla pitääkin tutustua sitten tarkemmin. Kiitos kattavista tiedoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että koit saavasi kattavasti tietoa näistä! I Love Me -messuilta luultavasti löytää nämä kaikki hyvien messutarjousten kera :) Ehkä mekin törmäämme! Mukavaa messuilua :)

      Poista
  6. Davvi on mulle näistä tuttu, mutta Madaran SOS tuotteita voisin messuilta ostaa ja Farfalla herätti kiinnostuksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mádaran SOS löi mut ällikällä! Aiemmin en ole Mádaran tuotteista näin paljoa innostunut. Suosittelen todellakin testaamaan. Noissa on mun mielestä kivempi tuoksumaailmakin kuin muissa Mádaran tuotteissa :) Farfalla kannattaa myös tsekata! ;) Messuilla on yleensä ollut tuosta voiteesta myös pienempää kokoa myynnissä. Sillä aikoinaan itse lähdin voidetta testaamaan.

      Poista
  7. Enpä ole yhtäkään näistä kokeillut, mutta Dr Hausckasta olen kuullut pelkästään hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dr. Hauschkalta löytyy kyllä älyttömästi hyviä tuotteita! Tykkään itse sarjasta nykyään tosi paljon, vaikka joskus aikoinaan ennen luonnonkosmetiikkabuumia vähän kavahdin sarjan yrttistä tuoksumaailmaa. Olen blogissa pitänyt myös Hauschka -teemaviikon, jossa on paljon kokemuksia ja vinkkejä muistakin tuotteista :)

      Poista
  8. Madara ja Davvi on tuttuja. Tykkään molemmista tosi paljon, mutta Davvi taitaa viedä voiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en halua laittaa näitä paremmuusjärjestykseen! En pysty :D Okei, ehkä pystyisin, jos olisi pakko ;) Tällä hetkellä taidan olla eniten Mádaran ja Iroisien pauloissa. Niitä käytän päivittäin. Mádaraa tällä hetkellä öisin. Jos taas käytettyinä purkkeina mitattaisiin tykkäämistä, Hauschkaa ja Farfallaa oon käyttänyt eniten. Kaikissa näissä on omat hyvät puolensa! Davviakin odottaa uusi purkillinen korkkaamistaan. Se on kyllä erinomainen kotimainen luonnonkosmetiikkavoide!

      Poista
  9. Alkoipas tehdä mieli kokeilla tuota Farfallaa! :D Minulla on Madaran voiteesta aivan samanlainen kokemus. Olen viimeiset viikot yrittänyt lähestyä tätä tukkeutumisongelmaa oikeanlaisen puhdistuksen lisäksi ihon pintakuivuuden näkökulmasta, ja tuo voide on kyllä aivan napakymppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on aiemmin ollut rajummat keinot hoitaa äksyilevää ihoa, mutta vihdoin olen tajunnut, että lempeämpi keino tehoaa yleensä paremmin ihohoidossakin :D Tuo Mádara on ollut mun oikkuilevalle iholle pelastus. Aion turvautua siihen jatkossakin!

      Poista
  10. Davvi ja Farfalla testattu, molemmat olivat ihan hyviä vaikka eivät silloin suosikeikseni päässeetkään. Madara odottelee kaapissa, se on ainakin ihanan väristä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla kuulen, mitä sä tykkäät tuosta Mádarasta, kun aloitat sen käytön :) Se saavutti kyllä mun tykkäämisasteessa ihan eri tason kuin muut Mádarat!

      Poista
  11. Farfalla on näistä IMO kiinnostavin :) Mulla on ehkä ollut toi Iroisie, eikä meistä tullut kavereita :( Mutta täytyy kyllä pitää tuo Madarakin mielessä, meinaan mullakin on joskus sellainen fiilis, että kun voiteessa on oikea kosteustasapaino, se antaa iholle kosteutta optimaalisesti ja ihon kiiltely pysyy kurissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei susta ja Iroisiesta tullut kamuja! Mutta kaikki ei voi tykätä kaikista, sehän tiedetään :) Ihotyypit ja tarpeetkin on niin erilaisia. Mutta joo, pidä tuo Mádara mielessä! :) Farfallalla on muuten ollut yleensä messuilla tuosta voiteesta myynnissä myös pienempää kokoa.

      Poista
  12. Hei Mia!

    Aivan mahtavaa, että olet löytänyt Iroisien tuotesarjasta noin monta lempituotetta <3
    Haluaisimme vinkata, että Jolie on myös mukana I Love Me -messuilla osastolla 6f109 ja Iroisien BB-voide on siellä yksi meidän mahtavista messutarjouksistamme :) Tervetuloa osastollemme!

    Terveisin, Joliet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Jolie! Iroisie on kyllä hiljalleen hivuttautumassa yhdeksi suosikeistani <3 Sarjan ulkoasukin on niin eleetön ja hurmaava. Tulen ehdottomasti piipahtamaan osastollanne ja kurkkaamaan tarjoukset! Nähdään messuilla! :)

      Poista
  13. Davvi on minulle tuttu, mutta ei sopinut minulle. Olen atoopikko, mutta minulla on sekaiho, joka kiiltelee eritätin paljon T-alueelta. Nyt olen pari viikkoa käyttänyt Davvin voidetta päivisin ja valitettavasti ihoni on kuivunut tänä aikana. Menee siis minun osalta kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Davvin voide on kyllä varmasti liian kevyttä atoopikolle, uskon. Mádaran voide voisi näistä olla sinulle paras vaihtoehto, jos itse suosittelisin atoopikolle voidetta. Se on superkosteuttava, mutta toimii hyvin myös meikin alla, vaikka t-alue tuppaisikin kiiltelemään, kuten itsellänikin tekee :) Toivotaan, että Davvilta ilmestyy jossain vaiheessa täyteläisempi voide, josta atoopikotkin voivat iloita!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!