Olen jo pitkään halunnut esitellä teille luonnonkosmetiikan suosikkejani omassa postauksessaan. Tänään esille pääseekin viiden kopla, joka minun kosmetiikkamaailmassani edustaa aatelistoa. Nämä ovat niitä tuotteita, joihin luotan niin arki- kuin ja juhlameikissä ja joihin rakkauteni syvenee jokaisella käyttökerralla. Eliitti esittäytyy tässä, olkaapa hyvät!

Aloitetaan silmämeikin pohjustuksesta, joka on silmämeikin pysyvyyden kannalta ratkaiseva tekijä. Hyvä pohjustustuote pitää silmämeikin paikoillaan monessa menossa, joten sellainen kannattaa ehdottomasti metsästää, jos oikeaa ei ole vielä osunut kohdalle. Itse löysin Benecosilta loistavan tapauksen viime kesänä. Nimesin Natural Eyeshadow Basen viiden tähden tuotteeksi, ja sitä tämä eliittijäsen on edelleen. Se pitää pintansa niin kesän kuumuudessa kuin talven tuiverruksissakin eikä petä, vaikka työpäivä venyisi tai juhlat jatkuisivat pidempään. Antamani tähtiluokituksen perusteella hinnan voisi odottaa olevan paljon korkeampi kuin 7,70 euroa. Tuotteen löytää esimerkiksi Biodellystä.


Aurinkopuuteri on minulle tärkeä osa meikkiä, sillä korostukset ja varjostukset kuuluvat arkimeikkiini, vaikka ripsivärin jätän usein vapaapäivinä välistä. Dr. Hauschkan Bronzing Powder on minulla syrjäyttänyt jopa selektiivisten merkkien aurinkopuuterini. Diorin, Chanelin, Estée Lauderin ja Clarinsin aurinkopuuterit ovat olleet jo pitkään lomalla, kun Hauschka on ollut töissä päivästä toiseen. Olen melkein kuluttanut loppuun Limited Edition -versioni, mikä on varsinainen ihme, sillä en ole aiemmin käyttänyt mitään aurinkopuuteria niin ahkerasti yhteen soittoon, että olisin saanut pohjan näkyviin. Ennen Hauschkaa vaihtelin aurinkopuutereita suhteellisen ahkerasti, mutta Hauschkan löydettyäni en ole juurikaan vilkaissut muiden merkkien tarjontaa. Hauschkan aurinkopuuteri hoitaa ihoa muun muassa masmalon, taikapähkinän ja salvian voimin, jotka ehkäisevät epäpuhtauksien syntymistä iholla.


Hauschkan aurinkopuuterin sävy on todella luonnollinen ja vaalea, mutta tarvittaessa sitä saa helposti kerrostettua päivettyneemmälle iholle. Tällä saa kasvoille niin kauniin lopputuloksen, että myönnän auliisti rakkauteni. Mattainen puuteri on loistava varjostuksien tekoon. Vielä pari vuotta sitten en olisi koskaan uskonut minkään luonnonkosmetiikan meikkituotteen voivan päihittää synteettisiä sisariaan. Hurraahuudot siis Hauschkalle, joka on onnistunut yllättämään myös ihonhoidon osalta. 


Zuii yllätti minut viime kesänä luomiväreillään (postaus täällä), jotka saivat minulta "luonnonkosmetiikan Diorin" leiman. Olin tuohon aikaan vielä hyvin epäileväinen luonnonkosmetiikan meikkejä kohtaan, vaikka ihonhoidossa luonnonkosmetiikka olikin jo vakuuttanut minut sataprosenttisesti. Zuii kuitenkin todisti, että myös luonnonkosmetiikan meikit pystyvät kilpailemaan tavallisen kosmetiikan kanssa. Postauksissa esiintyvistä sävyistä Mustard on ollut niin täydellinen sävy luonnolliseen arkimeikkiini, että napista loistaa jo pohja. 


Zuii luomiväri-innostukseni puhjettua en ollut vielä tehnyt tuttavuutta sarjan poskipunien kanssa. Sittemmin yksi Zuiin poskipuna on kuitenkin kulkeutunut minulle blogitestiin ja riemujuhlani on jatkunut. Poskipuna on nimittäin ollut yhtä iloinen yllätys kuin luomiväritkin. Olen ehkä saattanut olla jopa enemmän riemuissani tästä poskipunasta, sillä kauniit poskipunat yksi meikkimaailman suurimmista heikkouksistani. Tämä on tuonut kokoelmaani upean täydennyksen, sillä se levittyy kasvoille helposti, kauniisti ja pehmeästi. Grapefruit on viileän persikkainen sävy ja jättää ammattimeikkaajan kädenjäljen, kun käytössä on kelpo sivellin. Väriä irtoaa siveltimeen helposti, joten ylimääräinen väri kannattaa karistaa kämmenselälle, kuten yleensäkin poskipunaa ja aurinkopuuteria sutiessa. 

Tämä eliittijäsen on valmistettu kukista, kuten jokainen Zuiin poskipuna. Se hoitaa, rauhoittaa ja eheyttää ihoa ruusun terälehtien, jasmiinin nuppujen ja kamomillan kukkien voimin. Zuiin poskipunat ovat kaikki talkittomia ja tarjolla on viisi raikasta sävyä, jotka piristävät ilmettä hetkessä. 

Poskipunilla on hintaa 24 euroa ja Zuiita löytää esimerkiksi Biodellystä.



BB-voiteiden valtti on edelleenkin helppous, sillä ne tarjoavat ihonsävyn tasoitusta, korkean aurinkosuojakertoimen ja päivävoiteen hoitavuuden. BB-voiteet ovat usein hyvin kevyitä peittävyydeltään, joten moni tottumatonkin meikkaaja kokee ne helpoiksi, koska olo ei jää meikatuksi. Epäpuhtauksista, ihon kirjavuudesta tai couperosasta kärsivä saattaa sen sijaan kääntyä CC-voiteiden puoleen, sillä ne antavat usein huomattavasti paremman peittävyyden.


Jos totta puhutaan, minun käytössäni CC-voiteet ovat suhahtaneet BB-voiteiden ohi, mikäli tätä yhtä ikisuosikkiani ei lasketa. Iroisien BB-voide teki blogissani ensiesiintymisensä viime kesäkuussa. Siitä saakka rakkauteni siihen on vain syventynyt. Tästä on tullut minullekin BB-voiteiden ykkönen. Käytössäni on jo kolmas 15ml tuubi. BB-voiteen peittokyky on todella hyvä (CC-voiteen ja meikkivoiteen luokkaa), mutta lopputulos on silti kauniin kuulas ja heleä. Jos on näppylöitä tai muita pikkuvirheitä, ne piiloutuvat hyvin. Voide vielä tuoksuukin ihanalta. Jämäkän koostumuksen levittäminen vaati minulta alkuun hieman totuttelua, mutta tämä todella asettuu kuin kaunein unelma. Sävykin on riittävän vaalea pohjosmaalaiselle iholle. 

Kuten muutkaan luonnonkosmetiikan eliittiryhmäni jäsenet, myöskään Iroisie ei tingi tuotteensa hoitavuudesta. BB-voide sisältää ihoa vaalentavaa ja näppyjä ehkäisevää rantajuurikasta sekä karpaloöljyä, joka ravitsee ihoa omega3- ja omega6 -rasvahapoillaan. BB-voiteen suojakerroin on jopa 25. Hintaa voiteella on Joliessa 32,90 euroa.


Viimeisenä luonnonkosmetiikan meikkivoidesuosikkini eli Dr. Hauschka, joka saa kunnian edustaa eliitissäni tuplamiehityksellä. Hauschkan meikkivoide uudistui jokin aika sitten. Vanhasta versiosta minulla ei ole kokemusta, mutta tässä uudessa tuubissa on ainakin kaikki kohdillaan: tuoksu on pehmeän kukkainen, voide helposti levittyvää ja lopputulos kauniin luonnollinen. Isoimman kiitoksen meikkivoide saa uskomattoman kevyestä ja miellyttävästi koostumuksestaan. Monet kokeilemani luonnonkosmetiikan meikkivoiteet ovat olleet aika tymäkkää tavaraa. Se oli yksi syy siihen, miksi aikoinaan ajattelin, etten koskaan ihastuisi luonnonkosmetiikan meikkipohjaan. Hauschkan meikkivoide on tällä hetkellä ainoa, jota voin luonnonkosmetiikan meikkivoiteista suositella hymyssä suin. 


Kuvassa oleva meikkivoide on jo hieman ehtinyt jämähtää kuvaustuokion aikana kämmenselälleni, mutta sävystä saa ainakin käsityksen. Hauschkan meikkivoide on koostumukseltaan sulavampaa kuin Iroisien BB-voide. Peittävyys on ehkä hieman kevyempi kuin Iroisien BB-voiteella. Vaikka sävy vaikuttaa kämmenselällä tummahkolta, mukautuu se vaaleaan ihonsävyyni täysin eikä jätä lainkaan rajoja. Iho jää kuulaaksi ja tasaiseksi. Irtopuuteria taputtelen hyvin kevyesti ehkä enemmänkin t-alueelle. Tämä häätää kasvoilta kalpeuden ja antaa sopivasti tervettä hehkua. Hintaa meikkivoiteella on 34,95 euroa. 

Vielä pari vuotta sitten uskoin, että hyvän luonnonkosmetiikan meikkituotteen löytäminen olisi mahdotonta. Mutta tässä sitä nyt ollaan, vannomassa tämän viisikon nimeen. Nämä ovat todellakin kruununsa ansainneet.

Mitkä ovat sinun luonnonkosmetiikan suosikkejasi?









*Tuotteisiin tutustuttu aikoinaan ensi kertaa blogiyhteistyön kautta.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

20 kommenttia:

  1. Sain juuri testiin myös tuon samaisen meikkivoiteen ja vaikutti ihan lupaavalta. Aurinkopuuterikin on samasta sarjasta, mutta jäänyt vähälle käytölle. Kaipa sen kaivan nyt käyttöön kun sain uuden sudin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt äkkiä esiin se aurinkopuuteri ja kokeiluun! :D Ehkä se vielä yllättää sinutkin! Itse korkkaan kohta jo uuden Hauschkan aurinkopuuterin, kun nykyisestä näkyy jo pohja. En ole moneen kuukauteen käyttänyt mitään muuta aurinkopuuteria kuin tuota Hauschkaa. Kyllä vaan on juuri täydellinen varjostuksiin. Antaa niin luonnollisen lopputuloksen!

      Poista
  2. Zuii on mullekkin tuttu sarja:) Sait mut kllä kiinnostumaan erityisesti tuosta bb-voiteesta, josta luin myös aiemman postauksen. Sieltä linkki vei mut Biodellyyn, josta just nyt näytti olevan tuo tuote lopussa. Mutta eiköhän sitä taas kohta tule myyntiin! Myös tuo aurinkopuuteri vaikuttaa hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Iroisien BB-voide on aivan paras! Mä olen testannut vaikka mitä BB-voiteita, mutta tuota ei kyllä päihitä mikään ;) Mielipiteitä on tietenkin monia, mutta omalle normaali-sekaiholleni tuo on juuri täydellinen. Ja talvellakin kosteutti juuri sopivasti. Kesti hetken tottua jämäkähköön koostumukseen, mutta nyt en malttaisi enää luopua sen käytöstä. Iroisien BB on muistaakseni Trendi-lehdessä palkittukin :)

      Poista
  3. Kiitos tästä postauksesta! Ainakin tuota silmämeikin pohjustusvoidetta aion ostaa. :) Minun on vielä vaikea vertailla luonnonkosmetiikan tuotteita keskenään, koska olen käyttänyt niitä verrattain vähän. Mutta iholleni ne ainakin ovat tehneet hyvää, koska ihoni on paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. :) Tällä hetkellä käytän Cattier Paris -ihonhoitosarjaa (siitä kirjoittelin blogiinkin) ja sopii minulle ihan täydellisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait uusia vinkkejä! :) Jostainhan sitä on aloitettava, että pystyy vertailemaan. Olet päässyt jo hyvään alkuun. Kyllä ne suosikit erottuu kokeilemalla! Omat kokeiluni aloitin vajaat kolme vuotta sitten, kun aloin tutustua luonnonkosmetiikkaan lähemmin. Siitä saakka on innostusta riittänyt :) Ihonhoitotuotteiden osalta käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, mutta meikkituotteiden suhteen olen vielä "sekakäyttäjä". Nämä on silti sellaisia tuotteita, jotka vetää vertoja selektiivisillekin suosikeilleni :)

      Poista
  4. Tarvii varmaan kokeilla tuota pohjustusvoidetta. Itse tykkään kanssa yhä enemmän ja enemmän käyttää luonnonkosmetiikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Mulla on ainakin toiminut todella hyvin.

      On se vaan jännä, miten luonnonkosmetiikka vie mennessään. Mä en olisi ikinä uskonut, että musta tulee luonnonkosmetiikan suosija edes ihonhoitopuolella, mutta tässä sitä ollaan. Meikkien suhteen olen ollut paljon epäileväisempi, joten olen kyllä jo iloinen siitä, että mulle on edes tällainen Top5 ehtinyt meikkituotteista muodostua. Vielä vuosi sitten en olisi tällaista saanut koottua. Ihonhoitotuotteista aion koota samanlaisen suosikit -postauksen, mutta siinä meneekin sitten enemmän aikaa, koska Top5 ei tule riittämään :D

      Poista
  5. Kiva kuulla näistä sun suosikeista! :) Mulla on vielä suht koht vähän luonnonkosmetiikan meikkejä käytössä, mutta ihonhoidon puolella luonnonkosmetiikka on lisääntynyt jo huomattavasti kaapeissani. Ainoa mikä tulee mieleen ja mitä suosittelen aina lämmöllä kun meikkipohjista puhutaan on Jane Iredalen PurePressed -mineraalimeikkipohja, jota ei vaan voi hehkuttaa tarpeeksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! :) Mulla meni kanssa aikoinaan samalla lailla; ensin tuli ihonhoitopuoli ja meikit on tulleet hiljalleen vasta myöhemmin. Ihonhoitotuotteiden osalta oon suosinut luonnonkosmetiikkaa kohta kolme vuotta, mutta meikkejä käytän vielä sekaisin ;) Enkä tiedä olenko missään vaiheessa valmis luopumaan selektiivisistä meikki-ihanuuksista. Toistaiseksi en :D

      Mun täytyy muuten kokeilla tuota mainitsemaasi Jane Iredalen Pure Pressed -pohjaa. FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri on tähän saakka ollut suosikki mineraalimeikkipohjista :) Mutta enemmän käytän meikkivoiteita. Niinkuin tätä Hauschkaa ja Iroisien BB:tä.

      Poista
  6. Rakasta Zuiin poskipunia, ne on ihan ykkösiä. Pakko myöntää, että mulla on niitä peräti neljä ja käytän niitä enemmän kuin selektiivisen kosmetiikan poskipunia. :D Grapefruit on ainoa sävy jota mulla ei ole. Peach on silti suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluan samanlaisen Zuii poskipuna-kokoelman! :D Grapefruit on ihana. Ehdottomasti aion hankkia sille kavereita ;)

      Poista
  7. Zuiin luomivärit ja poskipunat. Luomivärejä omistan kaksi kappaletta (vihreitä, sävyt Jade ja Moss) sekä poskipunista yhden (sävy Mango) joka on viimeisen kahden vuoden aikana ollut ylivoimaisesti eniten käyttämäni poskipuna. Poskipunista tekisi mieli kokeilla useampaa, joskin olen miettinyt onko perusteltua, että ostan uuden Mangon, kun nykyinen loppuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multakin löytyy Zuiin Jade luomiväri :) Se on ihana. Täytyykin ottaa se kesällä kunnolla käyttöön! On vähän jäänyt paitsioon ruskeiden sävyjen alle.

      Tottakai hankit uuden Mangon, jos se on noin suosittu sun käytössä ;) Toinen vaihtoehto tietysti on, että kokeilet ensin jotain toista sävyä Zuiilta. Ehkä kannatan jälkimmäistä. Itse ainakin tykkään kokeilta samalla merkiltä uusia sävyjä, kun edellinen loppuu. Mä muistelisin, että olen vain kerran elämässäni ostanut saman poskipunan kahteen kertaan. Se oli Lancomen jonkun kokoelman poskipuna. Silloin kun käytin sitä, aina tuli joku sanomaan, että "näytätpä hehkeältä". Jopa työpaikalla miehetkin :D Voi johtua siitäkin, että tuosta on aikaa jo 5 vuotta. Olin nuori ja hehkeämpi :D Hahaha.

      Poista
  8. Olen niin vähän käyttänyt luonnonkosmetiikan meikkejä, että suurinpiirtein ainot ovat Lavera ja Dr.Hauschka ja pidän kovasti kummastakin. <3

    Ihanaa viikonloppua Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen tutustunut luonnonkosmetiikan meikkipuoleen pikkuhiljaa :) Hyviä luonnonkosmetiikan meikkejä tuntuu olevan paljon vaikeampi löytää kuin ihonhoitotuotteita.

      Aurinkoista viikonloppua Tiiallekin! <3

      Poista
  9. Mulla on haavelistalla Iroisien tuotteet, mutta toistaseks en tarvii mitään ja toiseks ne ei oo ömmmm.. lompakolle ystävällisiä,vaikka ei mitään superkalliitakaan. Ehkäpä ne sitten valloittaa laadullaan? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen Iroisielta löytänyt muitakin hyviä tuotteita! Muun muassa sarjan seerumi on yksi parhaista. Iroisieta on siis tulossa blogiin myöhemminkin ;)

      Poista
  10. Mukava kirjoitus :) Dr. Hauschkan meikkivoide ostoslistalla ja Zuiin tuotteita olisi mukava päästä kokeilemaan! Dr. Hauschkan aurinkopuuteri löytyy ja mielestäni toiminut ihan hyvin, paitsi sisältää ehkä minulle liikaa punapigmenttiä. Ripsareista Benecos on toiminut hyvin ja on varsin edullinenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kuulla, että pidit postauksestani! Hauschkan meikkivoide on todellakin testaamisen arvoinen. Samoin Zuiin poskipunat ja luomivärit :) Luonnonkosmetiikan ripsivärejä en ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta ehkä niillekin koittaa hetkensä. Aika ennakkoluuloinen kyllä olen ripsivärien suhteen, kun tavallisen kosmetiikan joukostakin on vaikea löytää sopivaa :D Mutta saapa nähdä!

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!